miercuri, 7 august 2019

Oricine trebuie sa ajunga in cel mai vizitat al lumii



Deseori numit si orasul iubirii sau orasul luminilor, Parisul este unul dintre cele mai importante orase ale lumii si, conform statiscilor cel mai vizitat. In ziua de astazi, reprezinta unul dintre centrele de conducere pentru afaceri, moda, distractie, arta si cultura si tuturor ne este cunoscut stilul rafinat al francezilor. Din acest motiv, i se mai spune si capitala modei, capitala Frantei fiind casa pentru cativa dintre cei mai mari designers din lume printre care si  Yves Saint-Laurent, Lancôme, L’Oréal si Christian Dior. Scena comerciala a orasului variaza de la centre comerciale pana la piete în aer liber, buticuri si targuri de vechituri, iar cine ajunge aici, cu siguranta, va avea ce vizita.

1.     Turnul Eiffel
Vizitarea simbolului iconic pentru Paris este unul dintre obiectivele de neratat pentru majoritatea turistilor. Reprezentand una dintre cele mai fotografiate atractii turistice, turnul Eiffel este fascinant atat ziua cat si noaptea. Vizitatorii pot lua liftul pentru a vedea intregul oras de sus sau sa ia masa la unul dintre cele doua restaurante gazduite in turn.
2.     Luvru
Pe primul loc pe lista celor mai vizitate muzee, acesta este localizat in Palatul Luvru cu semnatura sa unica, reprezentata de celebra piramida de sticla. Gazduind o colectie de peste un milion de obiecte, muzeeul se mandreste cu unele dintre cele mai faimoase lucrari de arta din lume, precum Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, capodopere a lui Michelangelo sau faimoasa statuie Venus de Milo.
3.     Arcul de Triumf
Printre cele mai populare atractii din Paris, Arcul de Triumf a fost construit in anul 1806, pentru a comemora bataliile triumfale ale lui Napoleon Bonaparte. Arcul prezinta reliefuri complexe infatisand bataliile victorioase si nume gravate ale oamenilor care au murit in aceste lupte, iar sub monument se afla mormantul Soldatului Necunoscut din primul razboi mondial.
4.     Notre Dame de Paris
Desigur, pentru a completa acest city break este nevoie de o vizita la cea mai faimoasa catedrala din lume. Aceasta deosebita biserica este considerata un exemplu bun de arhitectura gotica franceza. Turul acestei capodopere din secolul 13 le permite vizitatorilor, printre altele, sa admire ferestrele sale unice, sculpturile gotice fascinante si o colectie de moaste.
5.     Palatul Versailles
Structura impunatorului palat este ornamentala, opulenta si de o bogatie uimitoare. Este una dintre cele mai vizitate locatii ale Parisului, turistii venind sa vada gradinile sale magnifice si Sala Oglinzilor cu cele 357 de oglinzi care decoreaza 17 arcade. Palatul Versailles a incetat sa mai fie resedinta in timpul Revolutiei Franceze, iar astazi gazduieste un muzeu de istorie.
Nu ai cum sa nu te indragostesti de acest oras fermecator, fie ca vizitezi gradinile sale  romantice, strazile boeme din Montmartre, moda cuture sau istoria artei, la fiecare colt gasesti un loc de care sa fii fascinat. Asadar, pentru a te bucura de capitala Frantei, descopera ofertele pe Fabrica de Vacante, pentru a gasi ceea ce se potriveste mai bine nevoilor si dorintelor tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu