duminică, 16 aprilie 2017

Vrei să vizitezi un superb oraș al Americii? Cumpără-ți biletele de avion și vizitează Seattle.

      Seattle este capitala statului Washington-ului și este foarte diferit de celelalte orașe ale Americii. Această alură deosebită este, probabil, dată de zona superbă în care se află, orașul fiind situat între munți și ocean, pe malul Golfului Puget. Orașul este înverzit aproape tot timpul, având peisaje spectaculoase, și deși plouă în majoritarea zilelor, acest lucru ajută la sporirea șarmului Seattle-ului.
            Descoperirile arheologice susțin că această zonă a fost populată de peste 4000 de ani de către triburile Duwamish. Primul european care a descoperit acest loc a fost George Vancouver în anul 1792. Abia în anul 1851 a fost fondat orașul de către Arthur A. Denny. La început, a purtat numele de New York, apoi Duwamps, ca în final să poarte același nume pe care îl are și în zilele noastre: numele provine de la șeful celor 2 triburi ale nativilor americani care au locuit aici, și anume Chief Noah Sealth.
            Seattle s-a dezvoltat treptat datorită comerțului cu cherestea și cărbune, dar și datorită industriei de construcții navale și pescuit. În anul 1889, un incendiu foarte puternic a oprit evoluția orașului și l-a pus în dificultate. În anul 1897, s-a descoperit aur în apropierea orașului, motiv pentru care Seattle a avut o nouă dezvoltare economică puternică. În timpul războaielor mondiale, șantierele navale care se aflau aici au îndeplinit un rol destul de important. Fondată în anul 1916, compania Boeing, s-a dezvoltat foarte repede și a furnizat avioane pe parcursul anilor de război.

            Seattle mai este cunoscut sub numele de orașul de smarald, acest lucru datorându-se cadrului natural de excepție pe care îl are, fiind înconjurat de verdeață și oferind nenumărate posibilități de a petrece timpul în aer liber. Poți să îți petreci timpul făcând drumeții, ski în timpul iernii, ciclism montan, plimbări cu barca, dar poți și să te relaxezi în unul din numeroasele parcuri și grădini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu